TORMOD TVETE VIKTORMOD TVETE VIK

  • Stacks Image 34
  • Stacks Image 36
  • Stacks Image 38
  • Stacks Image 41

​Æ SA, AT DU SA


En orkesterforestilling om to venner og en melodiBarn og unge hører mye på orkestermusikk via film, media og spill. Men de færreste har opplevd hvordan denne musikken er på ekte og hvordan den blir til. Fra 1.november skal orkesteret, Ambulo ensemble som består av 20 musikere, og to skuespillere gjennomføre 51 konserter for til sammen 17 800 elever i Nord-Trøndelag.

Musikk: Tormod Tvete Vik
Tekst: Ståle Kvarme Tørring
Regi: Madeleine Nilssen

Ambulo Ensemble

Last ned beskrivelse her.

Se hele forestillingen her:

Vi trenger ikke at de forferdelige opplevelsene spilles ut på scenen for oss – vi hører redselen, vi hører de voldsomme bølgene, og ikke minst hører vi stillheten etterpå.
Periskop - kritikk av kunst for barn og unge
De visuelle innslagene er heldigvis holdt til et minimum: Projeksjoner, kulisser og rekvisitter stjeler aldri oppmerksomheten fra det musikalske.
Periskop - kritikk av kunst for barn og unge
Også lokalavisene i fylket skryter av forestillingen.

«Sterk formidling med heftig lyd og store bilder. 17.800 nordtrønderske skolebarn møter gripende musikk og god historieformidling gjennom orkesterverket Æ sa at du sa», skriver Trønder-Avisa. Les hele saken her


«En perle for små og store. Æ sa at du sa er en gripende fortelling om lengsler, drømmer og utenforskap. Det er en forestilling alle burde se», skriver journalist Tor Ole Ree i Innherred.

​- En rørende og følelsesrik forestilling. Det var både gråt og latter i Frolhallen, forteller utplasseringselevene i Innherred som har snakket med andre ungdommer etter forestilling i Verdal. Les hele saken her

«Gripende, rørende, lærerikt og vakkert. Alt pakket sammen av flinke musikere, dyktige skuespillere og gode manusforfattere Æ sa at du sa ble en stor opplevelse for både store og små», skriver Namdalsavisa​

«En uforglemmelig opplevelse. Forestillingen ble glitrende framført både gjennom ord, toner, lyd og lys, og ga publikum i Nærøyhallen en sterk og rørende opplevelse», skriver Ytringen.

IMBD